2022-10-18
知道觀塘新開咗間樓上Cafe,主打輕食、咖啡 & 甜品有我最愛嘅tiramisu牛角窩夫 & tiramisu latte,當然要回一回佢小店面積不大,有兩隻貓店長駐場,氣氛悠閒Nim Nim All Day Breakfast ($128)牛角包鬆脆,有牛油香,炒蛋嫩滑,炒蘑菇香口,牛油果軟腍,煙三文魚唔會過鹹提拉米蘇牛角窩夫(配石板街雪糕) ($88)賣相精緻有心思,喺牛角窩夫上加一球倒轉雪糕,打卡一流牛角窩夫食落好酥脆,一啖入口有芝士同咖啡幽香,配搭石板街雪糕,好有新鮮感,又唔會搶味柚子巴斯克芝士蛋糕好軟滑,入口即溶,柚子味濃厚,味道清新Rose latte ($38)有陣陣玫瑰香,唔會好甜Tiramisu Latte ($44)暫時係我飲過嘅Tiramisu Latte中最好飲入口有獨特嘅香味,又唔會好甜/好苦,味道配搭得好好,一試難忘!而且仲有熱飲提供,值得一讚!無論打卡同味道都一流,確實會令人念念不忘,絕對會再encore
小店面積不大,有兩隻貓店長駐場,氣氛悠閒
提拉米蘇牛角窩夫(配石板街雪糕) ($88)
賣相精緻有心思,喺牛角窩夫上加一球倒轉雪糕,打卡一流
柚子巴斯克芝士蛋糕
好軟滑,入口即溶,柚子味濃厚,味道清新
Rose latte ($38)
有陣陣玫瑰香,唔會好甜
Tiramisu Latte ($44)
暫時係我飲過嘅Tiramisu Latte中最好飲
而且仲有熱飲提供,值得一讚!