2018-05-15 1954 views
Blue Monday最佳的收工節目就一定係食好野!之前食過D間稻八, 牛肉既質地係任食既牛黎講, 一定係超晒班!今晚就要用D咁靚既牛, 去慰藉我同女朋友BLUE MONDAY的悲慘心情D間稻八係眾安街, 都幾方便, 一見到稻八個招牌就開心返!一上到去見到個裝修好特別, 好有特色!有勁多款SET揀, 但要食黑毛和牛, 就一定要揀最貴的, 有少少肉痛, 但黑毛和牛既魔力係無法擋的一開始我地都去玩下D自制天婦羅其實都幾好味既, 但我地其實個心去左黑毛和牛度, 所以天婦羅都係食少D留肚刺身都係任食, 而且質素比我想像中好, 好新鮮, 選擇又多, D個有D驚喜!海鮮都係任食, D個海鮮拼盤都唔錯, 有齊晒大蝦, 青口, 墨魚, 凡立貝, 蠔, 食落都幾新鮮, 蝦大隻到有點令人驚訝, 而且一D都唔梅, 幾爽口彈牙;而平時食蠔最怕既腥味, D度既蠔都係完全冇腥味的, 只有蠔既鮮味, 真心唔錯依架做緊優惠, 所以送左碟手切牛比我地, D碟牛真心高質, 手切牛既威力果然非同少可, 女朋友甚至覺得同黑毛和牛各有優勝之處, 最衰唔可以叫多次!終於來到重點了! 最愛的黑毛和牛出現, 分別有牛肩肉, 肉眼上蓋
Blue Monday最佳的收工節目就一定係食好野!

D間稻八係眾安街, 都幾方便, 一見到稻八個招牌就開心返!

一上到去見到個裝修好特別, 好有特色!

一開始我地都去玩下D自制天婦羅

終於來到重點了! 最愛的黑毛和牛出現, 分別有牛肩肉, 肉眼上蓋同埋, 三角腩, 牛肩肉係我最愛, 牛味濃, 肉質細嫩;而女朋友則最愛係三角腩, 愛佢油脂味香, 其實三款我地都超愛, 我地叫左三大碟

除左黑毛和牛之外, 其實仲有好多款牛可以叫, 我地仲有叫左安格斯牛小排, 當然同黑毛和牛既味道有D差距啦, 但其實都一D唔失禮, 牛味都幾濃, 唔靭, 冇令我失望

另外蝦滑, 墨魚滑都幾彈牙, 而且仲有花膠食! 都唔錯
食飽飽當然要食甜品, 有我最愛既蜜瓜雪條, 大滿足

總結來說, 稻八真係唔會令我地失望. 食完係有大大的滿足, 一定會再來
2018-05-14
$405 (Dinner)