2019-02-03 91 views
係長沙灣搵朋友食飯佢就介紹左「味道樂」呢間居酒屋。見佢價錢又唔貴就決定入去一試。呢度既環境都唔錯。食物款式就唔算好多。我地點了「鐵板泡菜芝士雞」,呢款真係好有驚喜。淡淡既芝士包裹住雞肉,配上酸酸既泡菜,三樣食材出奇地夾。而且雞肉整得幾好,唔會有腥味。呢款菜餚值得推薦。之後我地點了呢度推介既「原條成田醬炭火燒鰻魚飯」鰻魚可謂十分足料,大大條。可惜就唔夠彈牙,不過勝在燒汁同燒得頗香。值得一試。我地都點了小食「芝麻雞翼」,煎同炸得幾香口,雞翼亦頗入味。食落都唔錯既,而且價錢都唔貴。「火炙帆立貝蟹膏卷」及「煙肉荔枝卷」呢兩款小食以「煙肉荔枝卷」最為突出。咸香既煙肉味包裹住荔枝既清甜,味道清新又特別,令人不禁想一食再食。唔錯。味道樂居酒屋係一間幾唔錯既小店。人流都唔少。而且價錢合理,食物新鮮。值得再黎光顧。

呢度既環境都唔錯。食物款式就唔算好多。

我地點了「鐵板泡菜芝士雞」,呢款真係好有驚喜。

之後我地點了呢度推介既「原條成田醬炭火燒鰻魚飯」
我地都點了小食「芝麻雞翼」,煎同炸得幾香口,雞翼亦頗入味。
食落都唔錯既,而且價錢都唔貴。