2021-07-31 440 views
睇雜誌介紹,九道經典菜套餐$686/4人(7月特價),價錢吸引,呼朋喚友去試吓。外圍裝修古色古香,坐位安排都幾逼🙅🏻‍♀️杏汁燉白肺(位上)~有件小花膠和豬肺,呈奶白色的湯比較清淡,嚐不到杏仁味碧綠龍躉球~魚件新鮮😄懷舊脆鮮奶~好耐冇食過,唔太甜,包裹的粉漿夠脆夠薄紅燒乳鴿兩隻~今晚主角之一,表皮炸得夠香脆,皮脆肉嫩,開邊手撕嚟食好滋味。配角炸蝦片都好脆。招牌生炒骨~正,甜酸比例恰到好處。蝦籽柚皮~一碟2件,我食咗其中一件的一小塊,勉強吞下。朋友最愛吃柚皮,即食即吐,話未食過咁難食嘅柚皮😳有澀味,放棄🙅🏻‍♀️🙅🏻‍♀️沙田滑雞粥一窩~雞件幾滑,只不過攪多2下就水。合時甜品🍮椰汁紅豆糕~甜得啱啱好,略嫌紅豆太少,多少少更好前菜:手拍青瓜~爽脆不太酸麻辣花生~花生飽滿帶麻香連前菜茶芥加一,$915,中規中矩。

外圍裝修古色古香,坐位安排都幾逼🙅🏻‍♀️

碧綠龍躉球~魚件新鮮😄

懷舊脆鮮奶~好耐冇食過,唔太甜,包裹的粉漿夠脆夠薄

招牌生炒骨~正,甜酸比例恰到好處。

沙田滑雞粥一窩~雞件幾滑,只不過攪多2下就水。

合時甜品🍮椰汁紅豆糕~甜得啱啱好,略嫌紅豆太少,多少少更好

前菜:
手拍青瓜~爽脆不太酸
麻辣花生~花生飽滿帶麻香

連前菜茶芥加一,$915,中規中矩。