2024-04-27
又到星期五,又係食好西嘅時候啦!今日就約咗朋友嚟呢一間位於佐敦嘅火鍋店打邊爐,我哋一致認為食物都好好味,所以就同大家推介下!我哋兩個人揀咗呢個招牌嘅湯底:藥膳天麻魚頭湯底,呢個湯底超級足料,裏面有多種藥材,同埋一個勁大嘅魚頭,魚頭係煎過嘅,所以就算喺湯底裏便滾咗一段時間都唔會爛晒,亦都可以令到個湯底更加惹味!味道有少少麻辣味,同埋龍龍嘅魚湯味,係一個好補身嘅湯底!另外值得讚嘅係佢啲牛肉,呢間餐廳好特別係佢哋會用黃牛肉,呢種牛肉肉質比較甜,肉味更重,所以我同朋友都覺得好好味!我哋揀咗兩種肉,分別係牛頸脊同吊龍伴,但係其實佢仲有其他部位嘅牛肉,下次過去再試下其他先!另外仲要一題佢啲特色肉丸,擺盤好精緻,而且啲肉丸好彈牙又好多汁,最記得係嗰一隻麻辣牛肉丸,超級惹味!大家如果去到嘅話都建議一定要點呢一個雜錦肉丸試吓!我哋仲叫咗一盤生蠔,啲生蠔隻隻勁大粒,好鮮味!另外仲叫咗兩隻南非鮑魚,超大隻勁彈牙!食到好爽!總括而言,呢間餐廳無論係湯底同埋火鍋食材都係真材實料,絕對滿足到想食靚火鍋嘅大家!