兒童節當日唔想走太遠,男友話呢間泰豪燒評價唔錯,就去咗試下!結果真係超級驚喜!泰豪燒主打串燒同海鮮粥,環境企理乾淨,價錢非常親民,食物意想不到地高質!點咗二人餐($298),有大大煲海鮮砂鍋粥(自選兩款海鮮)+6款串燒+啤酒一支或汽水2罐,非常豐盛! 先講下 串燒,非常有水準,質素比九龍好多串燒專門店仲要好!揀咗雞翼、粟米、司華力腸、蝦、五花腩同和牛粒(和牛粒要另加$10),全部都燒得外脆內juicy,完全唔乾。例如雞翼入面係嫩滑得黎有肉汁! 牛油粟米都有一整條咁多,非常難得地可以食到燒粟米不但有牛油香,仲有燒烤香氣之餘唔會乾爭爭,好好味!和牛粒都真材實料,肉味濃郁,加上孜然粉更加惹味。我哋仲加點咗大啡菇 同燒白鱔,同樣冇令我地失望。大啡菇加咗孜然粉,多汁又惹味!燒白鱔肉質爽彈,啖啖肉叫人滿足! 主角海鮮粥同樣出色,我哋揀咗蟶子同鮑魚,鮑魚剪粒,所以確實份量唔知有幾多,不過蟶子就真係好足,食到底都仲有!粥底亦好鮮甜,煮得軟綿,每人都分到4-5碗。要注意嘅係每日嘅海鮮都唔同,要問老闆!二人餐仲包飲品,好抵食!整體食物超水準,整餐我都讚不絕口,不停和男友商量何時再來,哈哈。

先講下 串燒,非常有水準,質素比九龍好多串燒專門店仲要好!

和牛粒都真材實料,肉味濃郁,加上孜然粉更加惹味。
我哋仲加點咗大啡菇燒白鱔,同樣冇令我地失望。

主角海鮮粥同樣出色,我哋揀咗蟶子鮑魚,鮑魚剪粒,所以確實份量唔知有幾多,不過蟶子就真係好足,食到底都仲有!粥底亦好鮮甜,煮得軟綿,每人都分到4-5碗。要注意嘅係每日嘅海鮮都唔同,要問老闆!

二人餐仲包飲品,好抵食!