2017-11-13 2690 views
中午吃飯尋幽探秘是人生小樂趣,覓得好地方令人一整天都充滿力量工作,假如朋友都知道我這般好收買,得閒贈下美食,真係兩脅插千刀都攪唔掂。講返間餐館先,好像以前是米芝蓮一星的餐館,唔知點解後來無左,anyway, 望著從前的輝煌多少有點期待,果然也不負所望。先講講個鴨舌,好入味,好滑好爽,調味剛剛好!真係好高水準! 海蜇亦爽口,但由於鴨舌太太太出色,海蜇堅係陪襯了。必點!牛都好入味,對我黎講係咸左少少,口感唔錯,可以一試。到個燒賣! 真係好耐無食過豬肉鮮,鮮蝦爽,異常juicy的燒賣!仲有質地唔係好實,我覺得係手工包,唔係工廠貨色,嗯~食落有手工的風味,宜家真係好難搵,連蓮香居都食唔到呢個味道,呢種口感。實不相瞞我係好迷蔴蓉包,宜家好少茶樓供應,就算有都係量產貨,啲蔴蓉實到唔實,乾到唔乾。一見到呢度有,即刻點! 有驚喜,啲蔴蓉好滑好juicy! 個包夠乾身,包同蔴蓉既比例岩岩好呀! 激讚! 食左兩個,大滿足!另外個餃呢,味道岩岩好,個水晶皮好滑~我少食水晶餃,唔夠膽講係咪一級,但我肯定佢係好食過好多有食過既水晶皮類餃子,因為個皮薄,而且啲餡係好juicy,無味精味,我俾like~價格黎講算

牛都好入味,對我黎講係咸左少少,口感唔錯,可以一試。

價格黎講算係中上,好日子或心情低落,真係要黎食慰勞下自己~😊
Type of Meal
Lunch