琴晚發夢自己飛咗去日本公幹,然後好開心喺三井outlet度大買特買,今朝起身發現竟然係一場夢😨,真係傷心到不得了💔。為咗彌補我嘅心靈創傷😂,我就決定搵間日本野食餐勁嘅安慰自己。見呢間七福神網上有好多好評,所以好快就敲定咗佢黎做我嘅午餐落腳點。刺身盛盒$188盛盒裡面有油甘魚 2切 、三文魚 2切、甘蝦 2 條、赤身 2件,及帶子或者左口魚二選一款。整體刺身質素不過不失,尤其甘蝦🦐最正脆皮煎餃子 $52 呢碟脆皮煎餃子又名冰花煎餃子,係好多飲食節目都見過,但係今次就係第一次食。 貌相尤如其名,就好似水滴結冰後出現嘅花紋,令菜肉餡嘅日式餃子增添薄脆口感,yummy👍🏻。滑蛋豬扒飯 $75呢個豬扒飯令我味蕾起舞💃🏻豬扒炸得金黃香脆而且夠厚身,肉質鬆軟帶油脂香,肉脂味亦夠濃郁,加上半熟嫩蛋🥚,oishi!!西京燒銀雪魚 $168白雪雪嘅銀雪魚一向都係我的愛,呢度嘅銀雪魚味道燒得唔錯,外皮香脆,魚肉夠滑,非常下飯

刺身盛盒$188

脆皮煎餃子 $52