2018-08-24 1962 views
喺附近食晚飯行過好多次呢間LUNA,今次有海港城期間限定嘅dessert pass,就揀咗換呢間嘅cake,指定款式係呢個Space Lover,其實係完全唔知係咩嚟嘅,到換嗰陣都見唔到廚窗有介紹,店員亦冇講係咩,不過,反正免費,同埋都試過佢嘅普通Cheese Cake都唔錯,呢個相信都會唔錯。雖然呢間係特別啲咁叫 "Premium",但唔同K11嗰間,呢度只有外賣,店員好小心咁將一個小半球 (Space?!) 放入個好精緻同just fit嘅小方盒。外層似係朱古力,加咗點金粉做啲SPACE效果,至於芝士應該係入面喇......回家品嚐,果然冇估錯,朱古力外層包住嘅係一啲芝士,但唔係普通嘅芝士蛋糕,而係一層芝士一層朱古力mousse,真係超級邪惡。好味在於朱古力同芝士嘅味道都剛剛好,唔會其中一樣蓋過咗另一樣嘅味道,整體嚟講又唔會太濃味,食哂全件都唔會好滯。另外,底層係介乎蛋糕同餅乾之間嘅朱古力軟曲奇,唔係美式芝士蛋糕一般遇到嘅牛油餅底,完全配合番全個蛋糕全嘅味道。好似我咁鐘意朱古力同芝士嘅,真係覺得超好味,會愛上呢個SPACE,怪不得佢叫Space Lover啦~ (只係食完會有啲罪惡

好似我咁鐘意朱古力同芝士嘅,真係覺得超好味,會愛上呢個SPACE,怪不得佢叫Space Lover啦~ (只係食完會有啲罪惡感~)
2018-08-13