2023-05-02
食盡銅鑼灣之日式 — 茶涮涮————————————————有一排冇黎銅鑼灣搵食,諗起上次係海灣大廈經過有間日式涮涮鍋,係轉角位,地方唔係好大,坐到大約10枱左右,好有私隱度又唔洗驚人嘈,岩曬傾密計😛犇盛盒set呢個一人前set十分豐富,前菜一黎有刺身三點同埋蟹肉沙律, 兩者都非常新鮮, 三文魚同油甘魚好肥美再嚟海鮮有時令海魚,野生虎蝦同埋帆立貝,好鍾意佢既碗碟都好有日式feel, 真係有種去咗日本既錯覺🤣, 海鮮一樣非常新鮮👍肉類方面,有澳洲一級肉眼, 安格斯牛小排, 精選牛五花同埋美國無激素春雞🐮🐖🐔, 真係好啱鍾意每款都試小小嘅人,姐係我🤣, 個人偏好牛小排同埋春雞, 前者好有牛味,而後者肉質鮮嫩😆最後仲有季節野菜拼盤同埋稻庭烏冬, 野菜拼盤款式多,有豆腐菇類蔬菜,仲有我鍾意食嘅芫茜🤭 已到庭烏冬睇個樣就知高質,比一般烏冬幼身好滑溜, 記得千祈唔好煮過龍, 咁先可以食到佢彈牙嘅口感😉最後仲有個曲奇雪糕球作為甜品, 真係又飽又滿足🥰💭Overall comment:不得不讚嘅係呢間餐廳嘅服務非常之好,店員真誠嘅笑容真係令到我以為返咗日本咁🤣, 一見到冇曬茶就會即刻倒,而且亦都會主動
————————————————
犇盛盒set
最後仲有個曲奇雪糕球作為甜品, 真係又飽又滿足🥰
💭Overall comment:
不得不讚嘅係呢間餐廳嘅服務非常之好,店員真誠嘅笑容真係令到我以為返咗日本咁🤣, 一見到冇曬茶就會即刻倒,而且亦都會主動介紹餐點俾客人, 甚至乎客人有一啲特別嘅食物要求佢都會同客人傾並且要求廚房作出相對應安排, 真係服務滿分!