2019-12-12
難得老闆放大假,今個星期一定唔駛OT😗心情靚爆🤩。 今晚放工同男友出街食好野,我地選擇左Isquare 喜記蟹將軍😋。 早前男友爸爸生日飯食過佢既套餐覺得唔錯,今晚我地訂左台兩個黎撐台腳歎「龍蟹宴」💕 。 -先黎有益的「陳醋木耳」,木耳爽口,配以酸酸甜甜陳醋,開胃冷盤前菜。-接著是足秤有份量的「波士頓龍蝦🦞」。只需要用叉子輕輕一剝,就順利地將整塊肉挖起;肉質很鮮甜,完全不需要任何沾醬,龍蝦鮮甜配蒜香在嘴裡爆開。-驚喜一浪接一浪,仲有「喜記正宗炒辣蟹」。我哋選擇左中辣,香噴噴熱辣辣既炸蒜,油澀得夠乾不膩,在嘴裡越咀嚼越惹味! 蟹肉很扎實很甜,一口香辣蒜酥一口蟹肉,滋味無比,令人留下深刻印象。 -除了蝦蟹出色,還有「鹵水豬手」。 豬手醃製入味,脂肪軟稔帶嚼勁,底下還有香口花生粒。-品嚐了多款招牌菜式,來一客「野菌泡田園蔬菜」。菜心香菇鮮甜清淡,洗滌一下味蕾。-很欣賞「櫻花蝦炒飯」,菜粒、櫻花蝦、香蔥食材混和一起,炒得夠鑊氣又夠乾身。-今晚天氣寒涼,飯後喝碗熱騰騰的番薯糖水。琥珀色的糖水裡浸著香甜的番薯,暖心暖胃。-從前菜、招牌主菜、飯後甜品,吃得很滿足。新鮮的龍蝦螃蟹果然美味,到現在還很難
從前菜、招牌主菜、飯後甜品,吃得很滿足。新鮮的龍蝦螃蟹果然美味,到現在還很難忘🤤