2019-10-03 1705 views
難得閒日有假放,做返次跟得夫人送先生返公司🥰好羨慕佢喺炮台山返工,附近就已經有好多好嘢食,處理完私人雜務之後,到我享受下一個人嘅午餐。喺附近行咗陣,俾呢間日式餐廳嘅門面吸引到,好似去咗日本街頭咁,店內裝修亦好有日本居酒屋嘅感覺,更估唔到咁靚嘅餐廳,價錢居然相當實惠。午餐有唔少選擇,無論定食、烏冬、丼飯定壽司,都一應俱全,而且價錢相宜,絕對唔會令人肉赤👍🏻附帶烏冬同小鉢,小鉢係漬海帶,味道酸酸甜甜,好開胃👍🏻魚生飯材料豐富,有三文魚、帶子、蝦、蟹柳、八爪魚、飛魚子同吞拿魚蓉,材料新鮮上乘,清甜肥美😋附帶嘅烏冬亦唔細,絕對唔會餓親。返工忙咗成朝,只能夠利用午餐嘅時間忙裏偷閑,如果能夠享用到咁豐富嘅午餐,必定覺得元氣滿滿♥️

魚生飯

$96.8 (Lunch)
魚生飯