2023-08-31
前幾日終於去左位於大圍站嘅圍方商場行街🛍️行到腳軟,就決定去之前食過返尋味嘅海鮮餐廳The Captain's House 新分店,叉叉電享受美食🤤🌟海鮮袋(Signature Combo)海鮮袋上菜時已經覺得好吸引,而且材料十足有齊海蝦🦐蜆、青口、甜粟米🌽豬肉香腸、新薯🥔店員會喺你面搖晃海鮮袋令裏面嘅食材同醬料拌勻三款海鮮都非常新鮮彈牙,鮮嫩多汁再配上微辣嘅卡疆蒜蓉汁🧄蒜蓉、香草嘅香味為海鮮增添風味,令人垂涎欲滴🌟招牌手工蟹肉漢堡呢個漢堡絕對係蟹肉愛好者嘅夢幻之選🍔漢堡麵包鬆軟,內部填滿了新鮮蟹肉🦀每啖都感受到蟹肉嘅鮮甜蟹肉同其他配料:新鮮生菜🥬同番茄🍅嘅結合非常完美,增添口感特製醬汁亦令味道更加豐富,減輕油膩感🌟美式蘋果批伴雪糕食完主菜當然要以甜點作結🤓蘋果批外皮酥脆,內心柔軟濕潤🥧蘋果嘅酸甜同香氣四溢嘅肉桂亦係絕配🍎熱辣辣嘅蘋果同凍冰冰嘅雪糕形成一種完美冷熱交替嘅對比,絕對值得一試🌟流心朱古力蛋糕伴雪糕蛋糕外層香脆,一切落去朱古力漿慢慢流出🍫濃郁嘅朱古力香氣同滑順嘅口感,令人無法抗拒心太軟甜度適中,搭配碟旁嘅水果🍓🫐,更加清新大圍新分店面積更大,座位闊落👍🏻無論撐枱腳定一家大細食都
🌟海鮮袋(Signature Combo)
海鮮袋上菜時已經覺得好吸引,而且材料十足
有齊海蝦🦐蜆、青口、甜粟米🌽豬肉香腸、新薯🥔
店員會喺你面搖晃海鮮袋令裏面嘅食材同醬料拌勻
三款海鮮都非常新鮮彈牙,鮮嫩多汁
🌟招牌手工蟹肉漢堡
呢個漢堡絕對係蟹肉愛好者嘅夢幻之選🍔
漢堡麵包鬆軟,內部填滿了新鮮蟹肉🦀每啖都感受到蟹肉嘅鮮甜
蟹肉同其他配料:新鮮生菜🥬同番茄🍅嘅結合非常完美,增添口感
特製醬汁亦令味道更加豐富,減輕油膩感
🌟美式蘋果批伴雪糕
食完主菜當然要以甜點作結🤓
蘋果批外皮酥脆,內心柔軟濕潤🥧
蘋果嘅酸甜同香氣四溢嘅肉桂亦係絕配🍎
🌟流心朱古力蛋糕伴雪糕
蛋糕外層香脆,一切落去朱古力漿慢慢流出🍫
濃郁嘅朱古力香氣同滑順嘅口感,令人無法抗拒
心太軟甜度適中,搭配碟旁嘅水果🍓🫐,更加清新
大圍新分店面積更大,座位闊落👍🏻
無論撐枱腳定一家大細食都好適合
而且新店開張仲有限定九折優惠,好抵食!😎