2018-01-12 521 views
唔知有冇一個地方,大家去完之後係會想一去再去呢?相信呢個地方大家就一定會再去啦,因為佢叫「嗎啡」,係一種毒品大家係會對佢上癮㗎!今日同朋友嚟到「孖啡」,呢間店有幾個意思,第一個意思係孖住去,一定要至少兩個人要上去光顧;第二,用個「啡」字係因為佢係一間咖啡室。一入到去,我同朋友每人叫咗個晚餐,晚餐價格雖然略嫌有點貴,但係食嘅嘢都唔錯。建議下次嚟到同一大班人哋好啲,咁就可以食到更多嘅嘢。我就食咗日式牛柳粒飯,佢就食咗黑松露飯。每一個餐都包一杯野飲但係如果超過$38就要補差價,我哋叫咗一杯乳酪同埋藍莓果茶。日式牛柳粒飯裏邊有三色椒,但係略嫌太多獻汁,味道有點甜,但亦有黑椒的味道,牛柳的肉質很鬆軟,飯的份量亦適中,適合一個女士自己食。另外仲叫咗個小食拼盤,真係包羅萬有有咖喱角春卷雞翼同埋我最驚喜嘅蟹籽丸😍😍,蟹子爆出嚟嗰下真係好正,而且雞翼亦都烤得啱啱好。最後講下個花茶,佢有個火坐陣,能夠保持溫度,味道好酸因為有好多唔同既莓子,餐牌上面有寫明佢哋有啲乜嘢功效,例如提神、解毒和美顏等等,完全明白一班女士對美容同埋健康嘅追求。

一入到去,我同朋友每人叫咗個晚餐,晚餐價格雖然略嫌有點貴,
同埋藍莓果茶。

2018-01-10
$200 (Dinner)