2018-10-20 161 views
因為朋友好鍾意SAILOR MOON,同我講話點都想去呢間餐廳朝聖一下,打下卡。我本身對於卡通主題既餐廳唔太有好感,因為覺得好多都係得個殼,直到望住個餐牌個時先感覺到陣濃郁既伏味,我堅持我呢個諗法係岩既。其實我地都係志在打卡,一早已經食左野打定個底,去到個時都係叫左兩個點心影下相咁,基本上有sailor moon做主題既點心,都60至70蚊一個,價錢上真係貴得唔太抵。美少女戰士鮮蝦腸粉 ($69)呢個真經典,以為腸粉應該都係比較穩陣既選擇,點知皮好厚,又無蝦咁濟,又凍,完全感覺到好似食左一堆色素落肚咁。PRISM HEART COMPACT煎蛋燸米雞 ($59)呢個係填肚之選,中規中矩,尚可接受。簡單黎講,如果你本身係美少女既粉絲,我覺得食物既質素真係唔係重點,黎打下卡真係無乜所謂,因為食物個樣都真係精緻(雖然我唔鍾意),但如果你真係想食好東西,就真係最好諗清楚先黎。

美少女戰士鮮蝦腸粉 ($69)
美少女戰士鮮蝦腸粉

PRISM HEART COMPACT煎蛋燸米雞

呢個係填肚之選,中規中矩,尚可接受。

2018-08-22