本來話左半年內都唔會再黎,但係冇辦法,愛人要食壽司,觀塘選擇有限,惟有自打嘴巴又黎食過。半價時段入去,星期六排左大概一個鐘頭先有位。今次終於記得影相,講下一D我未講過的食物評價。17蚊一碟一件特大灸昆布鯖魚腩壽司,肉質口感比13蚊一碟兩件昆布鯖魚壽司爽,但不見得特別好味,只係塊魚肉長少少,個人覺得唔算抵食。10蚊一碟兩件玉子壽司,做得比好多壽司店有誠意,其它店只會就咁整熟就算,反而和花亭係用鑊煎熟再一層層摺埋而成的(去過上水分店的食家就有機會見到師傅即場煎蛋)。而且佢有一大特色,常見的玉子壽司係在壽司飯上面加塊蛋再捲紫菜,而和花亭係在蛋入面塞少少飯再捲紫菜,所以係蛋多飯少,而且蛋味甜甜地,我每次去都有叫。35蚊一碟兩件海膽壽司,外觀睇落新鮮,但係冇咩鮮味。曾經試過一次有海膽屎未挑乾淨,食落口會有一大朕異味。18蚊一件三文魚魚子手卷,之前我寫過佢地可能轉左供應商或者貨種,所以水準下降。唔知和花亭方面係咪有人會上OPENRICE睇食評,所以我今次再試,竟然食得番半年前的三文魚子。如果係真的話,呢個真係抵讚!

海膽壽司
三文魚壽司
昆布鯖魚壽司
帆立貝壽司
$80 (Last Night Supper)
海膽壽司
三文魚壽司