2019-07-11
今晚同老公食個early dinner,其實蕃茄師兄唔係第1次食,但今次要特登黎比番個好評,係因為好多野都更加好左。今次都係點左鮮氣逼人同犇犇有禮,我地下午差唔多6點入座,6點半前埋單都仲有下午茶優惠,有兩杯飲品送。 老公係鐘意食蕃茄,間唔時我地都落黎食碗麵,之前都有試過滑牛麵,一貝子果啲,但都係覺得犇犇有禮同鮮氣逼人最好食,呢到以蕃茄濃湯出名,個個都話湯底好足料,老公都好鐘意。我個人口味偏愛淡,都覺得湯底唔錯,但唔會飲晒,因為始終覺得濃(個人喜好黎既),但係今次黎到,我食第1啖就望住老公話:唔同左既。我覺得湯底比之前仲好味左,清甜左,今日我直頭一啖湯一啖麵咁食晒。蕃茄師兄,仍然好比心機做得更好。鮮氣逼人,一如概往咁新鮮,蝦肉鮑魚墨魚滑全部新鮮彈牙,唔腥唔臭,最鐘意墨魚滑淡淡既麻辣香,仲好細心剪晒左啲蝦頭同蝦鬚,擺都擺得咁整齊犇犇有禮,有兩款牛肉係入面,一款彈牙,一款稔滑。兩杯紅棗桂圓茶,養生我鐘意。二人埋單$166,可能會覺得食兩碗麵$166好貴 但物有所值。
犇犇有禮,有兩款牛肉係入面,一款彈牙,一款稔滑。
兩杯紅棗桂圓茶,養生我鐘意。