今舖真係食完辣到上太空🥵🥵🥵臨尾一碗冰粉帶我返地球🌍🤣👍🏻平時去開雅蘭都係食牛角,今日經過嘅時候見到新開一間「花椒子」,朋友就提議不如轉下口味試吓啦~出面勁大雨所以我諗都冇諗就入咗去🙌🏻入面嘅裝修好前衛,全部都係同太空有關嘅裝修,我哋要行一條時光隧道,落到地庫先到餐廳🍴燈光比較暗,因為有好多霓虹燈既裝飾,仲有太空人嘅擺設😎勁多打卡位😍招牌有好多選擇:top1 係花椒魚頭鍋 top2 係酸菜魚 top3 係辣椒炒雞🔥 咁我哋梗係試佢最出名嘅招牌魚頭鍋😆 個魚頭有我隻手掌咁大😳超級多辣椒🌶️仲有寬粉、豆芽、蓮藕,辣得好過癮🥵🥵🥵越食越要上太空💥💥食到一半仲追加左一隻美蛙🐸即係肥美田雞🤣🤣上菜嘅時候仲要用個寶箱裝住佢,好有儀式感😆主菜我哋揀咗辣子雞丁三寶👍🏻👍🏻超級香口超級脆,有雞軟骨、雞丁、雞皮,我覺得係必食😋😋份量都好多💯因為其實我地唔係好食得辣,所以叫咗一杯牛油果鮮奶,和士多啤梨🍓沙冰,超大杯,飲得出係新鮮水果打成😎👍🏻唔會死甜,幾好^_^朋友仲叫咗佢最鍾意嘅紅糖糍粑😆😆煙煙銀銀好好味😋配有黃糖,非常惹味!食到最後仲叫咗個玫瑰冰粉🌹🌹超級解辣,清新口腔我鍾意❤️走嘅時候發現原來佢哋仲有包廂
今舖真係食完辣到上太空🥵🥵🥵臨尾一碗冰粉帶我返地球🌍🤣👍🏻
走嘅時候發現原來佢哋仲有包廂🎤入面喺度舉行生日party㊗️仲可以唱K💯💯下次朋友生日可以再嚟~~
花椒魚頭鍋
美蛙