2008-05-21
想去食dinner, 但無帶咭片響身, 諗住查電話公司打去訂位, 點知用中英文打過兩次電話都查唔到. 既然身在銅鑼灣, 唯有行上去訂位再夜D去食. 星期二相信都唔太滿, 但週末期間請先訂位, 因為我見通常都係fully booked. 兩條友又大大食啦! 今次叫左:明太子薯仔沙律-沙律份量大概有直徑3寸, 厚1寸, 伴10零塊小紫菜, 放上紫菜同食. 好好味的前菜鐵板豆腐-兩塊豆腐, 個汁好味鯛魚薄切-見佢黑板寫所以叫, 未算係超薄, 個汁好味軟殼蟹卷 (1人前)-份量大, 兩個人每人有3-4件食Irori 燒賣-係魚旦包芝士心, 用蒸籠上, 4小件, 熱熱的芝士半溶的, 鍾意芝士會覺得好好味Fish Tempura-三件小朋友手掌咁大的魚尾加3件蔬菜, 魚好滑炸漿恰到好處.炸牛肉卷-牛肉都係鐵板燒好味d, 炸過始終有點老梅酒-好飲喎! 唔會死甜個待應未回魂咁, 問山芋吞拿魚係點, 答唔到要問人, 最後因為已售罄叫唔到.漏左梅酒要再追. 漏左牛舌我地結果cancel. 今次service not good, 但係我地都仲有野未食仲要再黎食, 希望有進步啦!
鐵板豆腐-兩塊豆腐, 個汁好味
鯛魚薄切-見佢黑板寫所以叫, 未算係超薄, 個汁好味
軟殼蟹卷 (1人前)-份量大, 兩個人每人有3-4件食
炸牛肉卷-牛肉都係鐵板燒好味d, 炸過始終有點老
梅酒-好飲喎! 唔會死甜