2022-09-01
又係放假去拍拖順便啦,難得可以去拍吓拖仔,就要揀一間好食嘅餐廳,浪漫一下啦,於是就揀咗呢一間喺佐敦嘅七福神和食亭,一於去食日本嘢啦!一去到嘅時候呢一間餐廳嘅環境裝修好有日本嘅風格,而且周圍都佈置咗好多唔同嘅特色!氣氛唔錯!刺身方面,我哋就叫咗呢一份刺身盛合!入面嘅刺身種類亦都好多,有海膽半板,三文魚,深海池魚,赤身同埋甘蝦!呢一度嘅海膽真係好高質,一擺入口嘅時候好甜好creamy!!❤️❤️真係一個會令人愛上嘅味道啊!另外仲叫咗一個牛肝菌羽衣甘藍pizza!男朋友都讚不絕口嘅一個菜式,本身我哋食Pizza都係比較鍾意食肉,呢一個真係完全顛覆咗我對Pizza嘅口感!呢一個Pizza煮得好!成個餅底好薄!而且上面嘅配料亦都10足!最後就係想介紹呢一個脆餅薯仔蝦沙律!估唔到呢一度嘅薯仔沙律係咁好食!真係好特別,而且薯仔蝦同埋沙律嘅組合好正!賣相亦都係好有趣!打卡又好食!