2017-11-07 1479 views
喺公司附近嘅Kobekyu已經食過三次了,每次都係食lunch,因為比較近公司,方便啲,而且我地食飯時間已經等於人地食下午茶時間,呢度客人唔會太多。今日就同埋個同事過黎試下,因為佢話未喺香港食過吉列牛。於是我地點左一份吉列牛定食同一份茶漬飯作為午餐。咁除左呢兩野,佢地仲有供應鰻魚炒飯、小食、沙律、蛋卷、鍋物、忌廉烏冬、炒麵等,選擇以吉列牛店黎講,都算幾多吉列牛定食 148:吉列牛大約都有十幾塊,雖然係細細塊,不過煎完幾香口,幾好下飯。同事就話佢之前喺日本食過,就覺得比較韌啲,因為上枱時已經煮熟左。咁呢度嘅牛上枱最多都係三成熟,再加上自己煎一煎,放上鐵板幾秒已經食得,唔會太韌太老,有牛味得黎都幾腍身,個人認為比上次黎食感覺好食左套餐包括湯、凍豆腐,價錢黎講,全日吉列牛定食劃一收費,晚上黎食都係百零蚊,都幾ok蒲燒鰻魚茶漬飯 78:我地揀左清香抹茶湯,抹茶味本身就比較淡,唔會好重口味,茶漬飯面頭仲有炒蛋,幾嫩滑,而且有少少炸蒜,都香口。鰻魚四件,唔腥,亦都冇骨,燒汁可以再啲呢度人均消費百零蚊,lunch唔食吉列牛都仲有幾款口味嘅茶漬飯,例如韓式炒牛肉、吉列豬扒、照燒雞扒、燒鯖魚等,價錢 $

鰻魚四件,唔腥,亦都冇骨,燒汁可以再啲

呢度人均消費百零蚊,lunch唔食吉列牛都仲有幾款口味嘅茶漬飯,例如韓式炒牛肉、吉列豬扒、照燒雞扒、燒鯖魚等,價錢 $58起,可以接受啊,而且我地食午餐,亦冇收加一,加5蚊有埋汽水,都ok。

2017-11-06
$100 (Lunch)