2021-04-25
今次去了這家人氣網紅打卡Cafe 吃晚飯+拍美照,這裡真的很有Feel。這裡真的很有Feel,活像一個70年代的「花樣年華」世界,但又充斥著古怪的政治人物壁畫,有點像藝術館的餐廳,到底是吃甚麼?除了當網紅店拍照,重點當然也落在食物身上,讓我來介紹一下他們家的食品吧。【蕃茄海鮮意大利燴飯 $118】用蕃茄煮的意式燴飯,蕃茄味很香甜,中間夾雜好多半熟洋蔥粒,非常脆又多汁,中間混合了魷魚圈,上面的海鮮有蝦子及青口,挺豐富的口感。【燒春雞伴薯角 $128】燒春雞真係好細隻,畢竟都係春雞😂食落去髀位勁嬾滑,有好香嘅香草味+蜂蜜味,正!同朋友Share食的話,想健身減肥?就可以食上胸同雞翼,脂肪較少,雖然胸位鞋少少,不過勝在低脂高蛋白質,減肥一流😍【小食拼盤 $148】裡面有雞翼5隻、芝士雞肉棒、蟹肉薯餅、炸薯角。份量勁多,足夠3-4人一齊Share食,同朋友黎Gathering 一齊食就真係岩岩好,如果一兩個人黎食就略嫌太多會食唔哂。我就打包左, 佢連外賣盒都咁靚~~【焙茶豆腐拿鐵 $50】【綠茶豆腐拿鐵 $50】拿鐵即係奶茶,但佢嘅奶茶係直接用茶粉混合牛奶製作而成,茶粉勁濃,濃得好緊要,鐘意
【蕃茄海鮮意大利燴飯 $118】
【燒春雞伴薯角 $128】
燒春雞真係好細隻,畢竟都係春雞😂
食落去髀位勁嬾滑,有好香嘅香草味+蜂蜜味,正!
【小食拼盤 $148】
裡面有雞翼5隻、芝士雞肉棒、蟹肉薯餅、炸薯角。
我就打包左, 佢連外賣盒都咁靚~~
【焙茶豆腐拿鐵 $50】
【綠茶豆腐拿鐵 $50】
拿鐵即係奶茶,但佢嘅奶茶係直接用茶粉混合牛奶製作而成,茶粉勁濃,濃得好緊要,鐘意濃茶嘅朋友一定好鐘意,不過由於呢杯奶茶完全無糖,所以可能你會覺得好苦,不過怕肥嘅我簡直係超正!因為我平時飲凍檸茶都要走甜🤣
再加入豆腐增加香滑口感,飲嘅時候有d滑捋捋嘅野係口腔盪漾,感覺好有趣。
呢度真係好有Vintage嘅感覺,環境畫面
三五知己黎傾偈食野真係好開心😍
不過如果你係為左食野而來,一定會有少少失望,因為始終呢度係比人RELAX 嘅CAFE,傾計 影相 聚會,所以你黎呢度只可以有一半係為左食,享受個氣氛先係重點呀~~~真係好舒服呀~~我淨係影相都影左成個幾鐘呀~~~~~