2022-08-22 69 views
一直都想帶阿女去玩燒🦐🦐, 原來官塘都有得燒。 店鋪位於官塘工廠區內,地方都幾寬落, d位又闊, 坐得幾舒服。 每張枱邊旁就有個水池可以夾蝦蝦。 一邊夾一邊燒,好方便阿女好興奮, 黎到已急不及待要夾蝦啦第一次唔太識夾, d蝦係咁跳, 差d跳左去隔離枱, 隔離姐姐教我地要用力夾實隻蝦, 唔好俾佢走呀夾到既蝦太生猛,要放落冰水,等佢凍暈左先可以拎去燒架。除左夾蝦, 每枱仲有一盤已調左味既蝦, 可以即燒。 呢盤野太多,我地2個人都食唔哂🙈 建議人少既俾一半就夠。 因為呢度好多野食。除左蝦之外, 每個仲送呢個海鮮同靚牛set。 超高質,鮑魚,扇貝都超大隻牛柳粒入口即溶食完呢set 野都飽左一半。 除左每人一set 限定, 呢度仲有2個凍櫃, 入面有超多肉啦, 丸啦,菜啦, 連蠔都係任攞除左要燒既食物, 仲有唔少熟食同甜品特別要推介馬卡龍, 有好多種味道, 阿女食左6個,話好 飲品櫃都ok 架, 有好多特別飲品, 可以嚐新本黎仲驚成晚燒蝦咪好悶, 估唔到呢度既食物超多選擇, 成晚無重覆都試唔哂。而且又可以坐2.5小時, 個爐又夠力, 燒物好快熟,絕對夠哂時間又食又玩呀

一直都想帶阿女去玩燒🦐🦐, 原來官塘都有得燒。

阿女好興奮, 黎到已急不及待要夾蝦啦

第一次唔太識夾, d蝦係咁跳, 差d跳左去隔離枱
, 隔離姐姐教我地要用力夾實隻蝦, 唔好俾佢走呀

夾到既蝦太生猛,要放落冰水,等佢凍暈左先可以拎去燒架。

牛柳粒入口即溶

食完呢set 野都飽左一半。

除左要燒既食物, 仲有唔少熟食同甜品
特別要推介馬卡龍, 有好多種味道, 阿女食左6個,話好

飲品櫃都ok 架, 有好多特別飲品, 可以嚐新

2022-08-16
$300 (Dinner)