2009-04-26
今日一家三口去食午餐,但係食到成肚氣食物方面質素屬一般,最失敗係佢地o既服務態度!睇完餐牌叫左一個定食,一個”肉燥飯”,兩個小食,一個甜品同一杯飲品,價錢算合理!當侍應送上個定食果陣,所謂o既”肉燥飯”,一碗白飯o既份量,三小塊卥水蛋,而飯面o既肉燥少得可憐,只得半茶匙都唔夠,份量就好似一碗白上面加兩粒豆豉,肉燥份量同餐牌入面o既相片完全兩回事因為個肉燥飯主要係叫比小朋友食,諗住有汁有肉燥易入口,點知原來咁樣都可以叫肉燥飯!即時叫侍應嚟問佢可唔可以比多少少肉燥比小朋友送飯,侍應轉頭竟然送嚟一小碟肉燥......汁,一粒肉燥都無,再問侍應係咩意思,佢話公司規定,加肉燥係要收錢,5蚊一份,為左小朋友醫肚,本人好唔耐煩咁叫幫我加一碟,埋單時叫主任過嚟同佢講番個問題,主任話餐牌裡面幅相係要嚟參考,即時火都嚟,又話公司規定肉燥汁可以比多少少,肉燥就要加錢,簡直係欺騙顧客,直頭想叫佢不如下次求其比幾粒飯咪算囉,反正圖片都係要嚟參考,餐廳請著呢D伙記,好自為之