2019-10-19 65 views
公司附近開左間新冰室,中午時段次次都排晒長龍⋯所以今日早d出去食飯,終於唔洗等咁耐入到去食啦!樓下冰室主打懷舊風,由門面到入內坐低都係七八十年代風格!不過門口太多人唔好意思影相⋯餐牌有勁多選擇,我叫左呢度既主打,特色蕃茄濃湯通粉配牛乳炒蛋,加招牌瑞士雞髀。食物好快就上桌,呢個招牌瑞士雞脾真係不得了,瑞士汁超好味呀,雞髀啖啖肉入晒味,真係好正!至於蕃茄濃湯通粉,係超級濃郁蕃茄湯,係粒粒大蕃茄煮成;牛乳炒蛋都唔錯,滑溜溜,只係份量覺得細左d同事叫左自家製蔥花叉燒滑蛋飯,我貪食左兩啖,好味喎!滑蛋同個汁好匹配喎,下次我都可以叫呢個飯食!餐飲可以半價加配,我要左新鮮曾菠蘿冰!真係粒粒鮮菠蘿,唔係罐頭波蘿啊,有誠意,讚!