2016-09-22 2939 views
星期日同朋友行行下街,見有d肚餓又想食一餐勁既,所以揀左呢間神,價錢相宜之外,仲貪佢日韓兩食。佢d點菜紙都算多樣化,揀咩食都諗左一大輪。而飲品方面都算好選擇,最後我地揀左烏龍茶同埋蘆薈汁。食放題一開始梗係叫刺身先喇!三文魚、甜蝦呢d必食架喇。三文魚都算切得幾厚身,甜蝦味道就正正常常啦。佢個刺身最特別就係有虎蝦選擇,大大舊一啖過食落好爽。然後就黎左個炒蜆,個炒蜆俾我地好大驚喜,因為洗得好乾淨,食落亦好夠味。而其他炸物就相繼黎到,我個人比較鍾意雞軟骨串同埋炸芝士年糕,因為前者夠多增味粉,後者就芝士好濃郁。但係韓國芝士雞肉串就味道好一般,不太推薦。既然黎到間標榜日韓兩食既餐廳,韓國野都唔可以錯過!我地第2round就叫左個d韓式炸物試下。韓式炸物方面,我地叫左啤酒炸雞,炸雞炸得岩岩好,好脆好多汁最後一輪我地決定叫多盤刺身食,最後一輪都俾足單同放足冰係底,唔錯唔錯!我地叫左心太軟食,個味道雖然冇甜品鋪咁好食,但係以放題水準黎講已經好好,因為其他同價錢放題都冇呢d甜品選擇。

既然黎到間標榜日韓兩食既餐廳,韓國野都唔可以錯過!我地第2round就叫左個d韓式炸物試下。韓式炸物方面,我地叫左啤酒炸雞炸雞炸得岩岩好,好脆好多汁

2016-09-09
$200 (Dinner)