(寧食開眉粥 莫食愁眉飯)話說今日喺越南餐廳叫咗個越式河內三寶飯 我見到個飯冇俾酸蘿蔔配菜我 有一個短髮服務員同我講我個飯冇包 我同佢講個Menu嗰張圖明明係有酸蘿蔔嘅 咁跟住我以為賣晒 就諗住算啦 跟住頂佢個肺我隔籬果台叫炒粉 我見到竟然有比配菜酸蘿蔔 跟住我就同個Tb服務員講 我話點解我個飯係會冇酸蘿蔔 佢就同另外一個短髮嘅服務員兩個你一句我一句好似講緊我是非感 講真作為客人 你哋咁嘅服務質素, 真係好影響香港飲食業 亦都好影響你呢一間餐廳 你有咩咪喺背後講囉 係客人面前講當人白痴嘅咩 ..好啦,跟住個T B入咗廚房攞咗兜蘿蔔俾我 跟住好串咁同我講 今次俾你因為呢一個飯本身係冇嘅 跟住黑面行開咗 我心諗我有俾到錢去買你個圖嘅一些食物 你同我講個圖嘅某些食物本身唔包 仲要咁嘅態度 另外一個扎辮嘅女人仲黑灑我面 坦白講啦,如果真係如TB所述本身個飯係唔包呢個配菜你哋就已經違反商品說明條例啦 講真你咁對個客一句唔好意思都冇仲要黑我面 真係10分10分差 我寧願你同我講個廚師漏左比 咁咪算囉,tb又喺度兜又話唔知點解個menu 會有呢個圖 真係黐Q線做咗咁耐,你唔知道個Menu係個圖係咁嘅咩?仲喺度同個客人死撐。 講真店內呢三個服務員完全影響晒香港飲食業。我覺得你哋餐廳如果係連鎖嘅唔該好好提升吓你哋嘅服務質素! 否則再抵食 客人都只覺難受☹️下圖 就係我食果個飯
Like
2025-11-09
$78 (Dinner)