2019-06-01
星期六日,係尖沙咀想搵間少人既餐廳,其實不容易。而棉登徑比我既印象就係白天冇咩人,所以為左尋找寧靜,決定走入棉登徑。一轉入棉登徑見到的竟然是人來人往,多得華嫂冰室同一蘭拉麵,今時今日既棉登徑變得多人。 係好多人等位,誇張到聽講華嫂可以等100張飛。 而我就走進位於一蘭同華嫂中間既masion Eric kayser,小小的咖啡店,沒有太多人,一個人坐左面對落地玻璃望著街道的Bar枱。去向counter 點了一個咖哩雞肉長法包同一杯熱latte。 以一個女性來說 長法包份量都叫中,我食左一半已經飽飽地,但基於唔算平同好食既關係,我都幾夾硬食埋。而佢既latte 算比夠苦,但有回甘,好少見latte 既苦有咁重,仲有個靚靚拉花😍😍。由於我都有飲開齋啡既關係,所以都飲到。,如果唔係應該要加好多糖落去先飲到🙊。
望著街道的Bar枱。