成日出去港島區工作既我一有時間就約埋好朋友出去搵野食。今次黎到裝修以原本色調配上唔同嘅綠色植物既日本🇯🇵cafe。因為係午飯時間,我地點左唔同既定食,小食同甜品一齊試試。蕃茄醬蛋包飯配炸蝦🍤店內的人氣之選!炸到黃金香脆嘅大蝦外脆內juicy , 蛋包飯係上枱後侍應會幫我哋輕輕切開,入面軟嫩滑口既蛋汁會鋪滿晒成個返上面!好好味!南蠻塔塔醬日式炸豬扒飯🐷 本身超鐘意食日式塔塔醬😍 見到Menu有就點黎試下!香脆可口既豬扒配上甜甜酸酸既南蠻塔塔醬,絕對係完美配搭!日式炸雞翼🐔一碟大大份有6隻,雖然係炸物,但一D都唔乾食,而且夠味道。極日式布甸船🍮我地心大心細咩都想試最後點左呢個all in one 組合。有齊日式布甸,蛋糕同埋水果既組合。造型可愛之餘,但有新鮮水果食!布甸🍮口感仲軟綿綿,入口即溶。食完咁豐富嘅一餐,最後我地仲飲埋美味可口既咖啡☕️作完美結美。🍽️喫茶ちょうぼ (銅鑼灣)📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓8號舖
成日出去港島區工作既我一有時間就約埋好朋友出去搵野食。

因為係午飯時間,我地點左唔同既定食,小食同甜品一齊試試。

蕃茄醬蛋包飯配炸蝦🍤

南蠻塔塔醬日式炸豬扒飯🐷

日式炸雞翼🐔
一碟大大份有6隻,雖然係炸物,但一D都唔乾食,而且夠味道。

極日式布甸船🍮

🍽️喫茶ちょうぼ (銅鑼灣)
📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓8號舖