2022-08-18
《The Matcha Tokyo - 荃灣》我終於知道點解咁多人推介呢間coffee shop 啦🤓作為一個抹茶控😌竟然未試過呢間coffee shop真係失敬曬🙏🏻話說前排成日過荃灣南豐紗廠果邊,有一日閒日竟然見到The Matcha Tokyo 無咩人排隊仲要有空枱😆所以諗都無諗就走入去飲杯野順便蛇下王😎雖然餐牌上有好多野食可以點😅但由於仲有一個鐘左右就放lunch,我就廢事食咁多野既關係忍痛只叫左一杯飲品🥲下次先再試佢既waffle啦當日叫左杯有黑糖雪糕喺面既Matcha Latte Float,等左兩分鐘左右就有得拎✌🏻好快打完卡就坐低慢慢嘆😎上面既沖繩黑糖雪糕🍦有陣陣回甘既黑糖味,同抹茶本身既味道都好配合,而個抹茶Latte本身真係好濃好濃😌牛奶味都好出好滑,怪不得咁多人推薦我去呢間cafe啦👍🏻不過呢杯Latte都唔平,盛惠$52。價錢雖然唔算平,不過一分錢一分貨👍🏻值得推介的