2024-02-05
好耐冇食日本燒肉(ㆆᴗㆆ)♡呢次就同朋友嚟咗呢間位於尖沙咀嘅人氣燒肉店😝呢間都係我自己私心bookmark咗好耐嘅餐廳,果然冇令我失望😚而且餐廳做緊優惠,午市低至五九折‼️超抵食❤️🥰🌟驚安九宮格盛合 $388呢個係餐廳嘅人氣招牌九宮格盛合✨差唔多每一檯都會叫!九宮格入面有和牛五花、和牛三角腩、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉同壺漬牛肋條,一次過滿足哂所有願望🥰個人最鍾意係和牛赤身同厚切牛舌芯,前者肉味香濃,肉質柔軟;後者肉質超嫩😚爽口彈牙~🌟和牛壽喜燒 $98店員席前炙燒嘅和牛壽喜燒☺️店員會用火槍即時將和牛燒到半熟,再沾上黑松露醬油蛋汁,入口係好重黑松露味,而且配蛋汁令和牛有入口即化嘅感覺✨🌟柚子漬雞肉山 (半份) $28半份只係$28😱會唔會太抵!!雞肉大大件,而且肉質算新鮮冇乜雪藏味,入口有淡淡柚子味,係清新之選~🌟紫菜月見飯 $28食日式燒肉必叫嘅紫菜月見飯( ˊᵕˋ )♡.°滿滿嘅紫菜絲包圍住中間橙紅色嘅蘭王蛋🤩每啖都充滿蛋香,配上鹹香嘅紫菜真係會食唔停🥺❤️🌟葱香月見飯(微辛口) $28呢款就係紫菜變成葱蓉~食落超濃嘅葱薑味🤣辣辣地幾惹味!🌟百香
🌟驚安九宮格盛合 $388
🌟和牛壽喜燒 $98
🌟柚子漬雞肉山 (半份) $28
🌟紫菜月見飯 $28
🌟葱香月見飯(微辛口) $28
呢款就係紫菜變成葱蓉~食落超濃嘅葱薑味🤣辣辣地幾惹味!
🌟百香果梳打 $28
🌟驚安水果茶 $38