2014-01-12 1089 views
上環有好多好野食, 但放LUNCH時間都依然周圍都係長龍~~~~今日因為天氣冷, 決定食四川菜, 所以找到呢間樓上店。門口要行兩層樓梯, 唔想行可以在旁邊商業大廈上電梯~ 本身以為無咩人, 點知多人到要等位!!!!因為人多的關係, 所以大家都好趕, 多人的話未必係好選擇, 2~4人都OK~LUNCH有SET, 我同朋友分別叫了 水煮羊, 同水煮魚, ($7X), 再加 $3 菜飯。望落去都幾足料, 食落去味道OK, 配飯食就超HAPPY~水煮魚係用魚片, 個人覺得水煮魚的份量比水煮羊多, 入面亦有大豆芽菜~ 可惜既係無配薯粉, 因為通常水煮牛羊魚都會入面加透明既薯粉, 會超入味~~~ 不過以 LUNCH 來講, 份量叫剛剛好, 如果大食既話, 可能就會唔夠~~~(題外話: 個人推薦灣仔鵝頸橋下面間川菜食水煮~~ 味道同份量都好好多~~~)
今日因為天氣冷, 決定食四川菜, 所以找到呢間樓上店。

水煮羊 / 水煮魚
望落去都幾足料, 食落去味道OK, 配飯食就超HAPPY~

Other Info. : LUNCH 可能因為多人, 一食完就俾人叫我地埋單, 但都明白既, 太多人等位喇....
2014-01-10
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$80 (Lunch)
水煮羊 / 水煮魚