2016-05-16 110 views
原本同朋友約咗黎呢度食串燒, Tick Tick 下野食見到隔離枱叫咗一碗芝士撈丁, 我地貪得意就叫黎試下啦 (我係未食過芝士撈丁的, 哈哈) 點知原來呢樣先係全餐亮點.佢有得揀鰻魚汁定係黑松醬. 我自己好鍾意食黑松露, 所以叫咗碗黑松露醬芝士撈丁. 芝士份量夠多, 食落係厚身芝士, 味道濃郁. 而且面頭微微烤過, 令芝士變得更香. 黑松露醬的份量都好多, 而且加埋落芝士一齊撈, 味道好夾. 份量方面, 我地兩個女仔Share 一碗食都好足夠.另外我地都叫了唔同種類的串燒, 大部份都有返咁上下水準, 燒得夠香又唔會乾爭爭, 其中餃子雞翼同埋燒黃立倉我自己覺得唔錯可以推介的. 餃子雞翼係用豬肉釀入去雞翼度, 做到裏面好Juicy 同埋好Rich , 味道又會豐富D. 而燒黃立倉燒得個外皮好脆好香口, 裏面肉質鮮嫰, 佢會加埋檸檬同埋酸甜汁, 食落有少少泰式feel , 都唔錯呀!

2016-04-19
$185 (Dinner)