朋友話帶我去草地打咭,我話吾想響35 度被烈日暴曬。佢立即安撫我的情緒,話「草地」在室內,叫我吾使擔心,原來佢帶我去尖沙咀「草民」。我地今日玩室內草地打咭,朋友預訂左草地位,來打咭最佳時間就是平日,我地打咭之餘可以慢慢嘆個午餐。這片草地超好可愛,配上不同顏色估臣,地方也挺寬躺,最緊要地方夠整潔,確保安全衞生。茄汁鮮蝦青囗扁意粉 $88扁意粉口感 al dente ,掛上濃濃的茄汁,口感和味道也不錯;鮮蝦也爽口彈牙、青口肉略細,但不失美味。黑豚火腿青雜菜沙律配香蒜番茄油醋$58沙律菜份量十足,黑豚火腿略帶咸香,配濃郁酸香油醋,令食慾大增。炸魚薯條配他他醬$98炸魚共有三大件,英式炸魚最重要是炸粉夠薄,這個粉皮能做到又薄又脆,炸粉皮下是雪白如絲的鱈魚柳,點小許他他醬更滋味。坑紋薯條薯香突出,但略嫌未夠香口,相信炸多廿幾秒會更好味。午餐包一杯基本飲品,特飲半價夏天冷飲最緊要夠冰凍,這杯「榛子㗎啡」$24絕對能令我透心涼,榛子香甜和咖啡味道很平衡。朋友的「熱情果凍鼎烏龍茶」$22.5清新解喝,烏龍茶味突出帶出輕微的熱情果香。
朋友話帶我去草地打咭,我話吾想響35 度被烈日暴曬。

我地今日玩室內草地打咭,

茄汁鮮蝦青囗扁意粉 $88

黑豚火腿青雜菜沙律配香蒜番茄油醋

炸魚薯條配他他醬$98

坑紋薯條薯香突出,但略嫌未夠香口,相信炸多廿幾秒會更好味。

午餐包一杯基本飲品,特飲半價

朋友的「熱情果凍鼎烏龍茶」$22.5

清新解喝,烏龍茶味突出帶出輕微的熱情果香。