2020-11-28 6500 views
今日是我同老公的結婚5周年,  晚上揀選到這裡用餐. 原本打算來試下午茶的, 不過考慮過後, 還是來訂晚餐.第一次來幫襯, 環境很舒服, 地方很闊落, 而且仲可以望到維港夜景, 可惜太遲訂枱, 未能request坐靠窗位置.主單牌我地叫左兩套set dinner, 現在做緊推廣, 第二位半價, 所以價錢相當吸引! 另加一個四重芝士pizza~前菜: 布拉塔芝士, 意式生和牛薄片賣相好好, 生和牛片切得很薄, 連埋芝士食, 入口嫰滑, 而且帶有芝士的咸味. 布拉搭芝士上枱後, 才知原來下層都有少許生肉, 所以未能給予小孩吃.但味道也不俗. 因為有蕃茄, 所以味道酸酸好醒胃! 主菜: 自家製肉醬扃麵,肉醬份量十分多, 吃每口麵都充滿肉醬, 肉醬的碎肉咬落有口感, 味道好好, 麵條好煙靭, 勁飽肚.澳洲安格斯牛肩扒肉質好軟滑, 有牛味, 薯蓉亦整得十分creamy , 好似奶昔質地咁, 仔仔十分喜愛.四重芝士薄餅仔仔最愛, 上面滿舖熱溶芝士, 薄餅餅底脆卜卜, 仲有蕃茄醬在內~~甜品揀選店舖最出名的Tiramisu , 同人氣檸檬蛋糕又真係名符其實喎, 好香好creamy!!!呢個富有淡淡檸

主單牌

前菜: 布拉塔芝士, 意式生和牛薄片

布拉搭芝士
上枱後, 才知原來下層都有少許生肉, 所以未能給予小孩吃.
但味道也不俗. 因為有蕃茄, 所以味道酸酸好醒胃!

主菜: 自家製肉醬扃麵,

澳洲安格斯牛肩扒

四重芝士薄餅

甜品揀選店舖最出名的Tiramisu , 同人氣檸檬蛋糕
又真係名符其實喎, 好香好creamy!!!

呢個富有淡淡檸檬香味~~ 但味道稍甜~

今餐真係好豐富, 整體來說, 食物質責很好, 價錢而言, 物有所值. 而且店舖仲有優惠, 更加覺得超值!
2020-10-24
Celebration