🇬🇧Mandarin Afternoon Tea☕️
 因為款式有點多,所以👩🏻‍🌾簡略講講有邊樣係覺得好食嘅,等各位小鳥胃的女士們參考下😆🥪Sandwiches❇︎泡菜牛肉火箭菜三文治
泡菜少少辣,加埋牛肉少少肉汁同清新火箭菜,少刺激的嚟又幾好食!🌶
👩🏻‍🌾雖然唔太中意食火箭菜,但係味道唔會好明顯,融合得好好,朋友都覺得特別得嚟,夾埋一齊又幾好食~
🍄Hot savory❇︎法式蘑菇松露酥皮盒熱的鹹點得一款,分開放在另一個小碟。松露味一早已香氣撲鼻,酥皮酥脆🧈,加上細細粒已砌碎的蘑菇,松露愛好者要為佢預留位置呀!🍄
🌸Desserts❇︎1963文華芝士餅
香濃芝士味,質地細滑,但係食落又唔膩,👩🏻‍🌾上次自助餐食完就念念不忘,好欣賞😍🌸Desserts❇︎黑芝麻綠茶牛油曲奇🍪黑芝麻同綠茶味平衡得好好,先嚐到黑芝麻味再到綠茶味,啱晒唔中意食太甜嘅朋友~另外朋友就覺得黑加侖子雲呢拿慕斯蛋糕幾好味,出面比較少見到呢個選擇。🌼Scone❇︎傳統鬆餅文華最出名嘅就係鬆餅同獨有的玫瑰果醬,當然係必必必食!🤩玫瑰果醬滲出淡淡舒服的花香味,配上牛油香鬆化又唔乾的鬆餅~雖然真係食一個都好飽,但係實在好好味的原
🇬🇧Mandarin Afternoon Tea☕️

🌸Desserts❇︎黑芝麻綠茶牛油曲奇🍪
黑芝麻綠茶牛油曲奇
黑加侖子雲呢拿慕斯蛋糕
🌼Scone❇︎傳統鬆餅
文華最出名嘅就係鬆餅同獨有的玫瑰果醬,當然係必必必食!🤩玫瑰果醬滲出淡淡舒服的花香味,配上牛油香鬆化又唔乾的鬆餅~雖然真係食一個都好飽,但係實在好好味的原故最後都係食哂😂

鬆餅

🍵Drink🍵茶款選擇多到有啲頭痛😫最後揀咗個名睇落最似其他地方飲唔到的茶款~Taste of legend~

✨真係幾飽,當日食完連晚餐都食唔落✨
✨聽聞長期full booking,要預早幾個月book位,有幸得朋友邀請先食到💕~✨
✨價錢上的確偏高,但係特別日子的確可以考慮吓✨
✨款式未必同今次一樣,僅供參考✨

服務就一定好好,staff都好有禮貌。環境方面,今次安排咗室內偏入位置,所以打卡影相的話就無近窗位置咁靚但係都ok既~如果想坐近窗位可能要book位時同職員先說明啦~
2022-09-10
$414 (Tea)
Celebration
Birthday