2020-06-12 3383 views
今日難得約到我嘅小美人出嚟聚吓,梗係要揀間靚餐廳啦!間餐廳嘅中文名叫五感六覺,我相信佢啲嘢食全部都色香味俱全,可以滿足晒你所有感官。呢間餐廳地下嘅裝修已經好有格調,一嚟到嘅時候都覺得呢間餐廳應該會幾chill下。整到你每一張枱都有個小屏風隔住咁,令你可以私隱度高少少咁暢所欲言。飲嘢之前我哋嗌咗少少嘢食,首先係呢個五感六覺壽司拼盤。佢每一件壽司都好精緻,係呢度嘅日本師傅手握出嚟,而每片魚生好新鮮。另外我地仲嗌左個鱈魚扒,呢個鱈魚扒啖啖肉,啲肉好滑,帶有少少酒香味,值得一試。小食方面我哋就帶咗兩隻生蠔,呢個一上嘅時候我已經覺得好靚,因為佢一個擺盤好精緻,同埋佢除咗洗乾淨之外仲會幫你起埋肉,等你食得絕對有儀態。而且隻蠔都好大隻,佢個海水味唔會太濃,口感偏向爽身,食落比較清甜啲。醫飽完個肚,重點就嚟啦。呢度啲cocktail全部都好靚,無論係賣相定係氣味,喺你飲之前都已經滿足左你先。我自己揀咗呢一杯「松」,呢一杯以voka做底,但係調較得岩岩好,唔會好啃,味道帶小小酸,聞落好香玫瑰花味,另外佢加左啲金粉,令杯酒好似銀河咁,真係好靚。小美人嗌左杯late Autumn,呢杯係mocktail,聞

小美人嗌左杯late Autumn,呢杯係mocktail,聞落好香好甜,帶有小小木薰味,啲泡泡都有咁多重嘅味道,真係好吸引。除左乾果之外,佢最引人注目嘅係中間嘅士多啤梨玫瑰花,用士多啤梨汁整成嘅冰,你一邊飲,佢一邊溶就會散發出更多士多啤梨,會更甜,就好似秋天漸漸走向有士多啤梨嘅季節咁。
2020-06-11
$500 (Dinner)