2024-08-28 206 views
#christine開飯日記放假緊係要同朋友聚下吹下水update下大家近況,朋友gathering 我都幾中意揀燒烤嚟食,貪佢種類又多,又抵食。上次食過燒烤堂中環店。今次試左旺角分店一樣咁好味🤭旺角嘅分店呢就位於女人街,其實都幾易搵㗎。同埋佢個舖頭都好大,位置都好闊落。去到七點左右就已經full House啦,所以如果想唔使排隊嘅朋友仔記得訂枱啦。有幾款串燒我覺得覺得好好味一定要試吓。🌟豚肉日本蘋果卷($24)佢嘅蘋果超級脆同甜😍食落好爽口。我諗過豚肉嘅油脂同蘋果咁夾👍🌟檸蜜牛油包($20)呢個檸蜜牛油包真係超級邪惡🙈上面有厚厚的一層牛油,食落有少少似咖央多士,但係又清香嘅檸檬味👍都好特別🌟蒜蓉燒蟶子($52/隻)佢嘅蟶子好大條,而且好新鮮😍食落都好爽,大大條咁食落口真係幾過癮🌟牛油蜜糖日本番薯薯條($38)依份薯條又係好邪惡🤭番薯條上面係有厚厚嘅蜜糖同牛油🤭食咗每一條都好甜好好味,而且份量都好大份,建議就同多幾個朋友一齊share呢一間燒烤店必定係我喺香港食燒烤嘅首選。佢係位置又方便,款式有多而且仲要都幾抵食🥰🍴燒烤堂 (旺角)📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室🍴燒烤堂
#christine開飯日記

🌟豚肉日本蘋果卷($24)

🌟檸蜜牛油包($20)

🌟蒜蓉燒蟶子($52/隻)

🌟牛油蜜糖日本番薯薯條($38)

🍴燒烤堂 (旺角)
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室🍴燒烤堂 (旺角)
📍旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈3樓A室