2015-09-05 993 views
大角咀食肆臨立,競爭十分激烈,短短既一條街已經有差唔多二十間食店,想殺出一條血路都唔係咁易!「麵麵店」位於埃華街既街尾,由港鐵站既天橋行過去都只係需要五分鐘左右。可能因為小儀既名氣掛,是日去到都見到好多疑似係慕名而來「朝聖」既生客。Anyway,可能只係中午十二點幾,即使係星期六裏面都唔係太多人,每枱客都可以獨霸一枱。餐廳顧名思義以車仔麵為主,不過亦都有供應其他好似食品好似咖喱飯同肉燥飯之類。車仔麵餐 (四餸+豆漿) ($42)︰黎得呢度點可以唔試呢個招牌菜呢?同其他車仔麵店唔同,呢度有好多平時食唔到既餸,好似墨魚巻、雞腎等等。而「食肉獸」既我都點左魚片頭、墨魚巻、卥水豆腐同埋牛腩四個餸。粗麵好快手,太約五分鐘後就到。麵身冇乜特別,都係D大路野。魚片頭方面就有D失望喇,以為會用新鮮魚蛋果隻質素啦,點知原來只係凍肉舖frozen晒之流,失望!牛腩同卥水豆腐算OK啦,唯一要讚既係墨魚巻,真係有D似果間賣春巻賣到出晒名既連鎖麵店既出品,口感唔錯!吉列豬扒肉燥飯 ($42)︰個size都算幾大,豬扒同埋飯既份量十足。豬扒炸得剛到火喉,入口非常鬆軟,再加埋淋喺上面既醬汁調味真係口感一流!肉燥方面

四餸車仔麵連豆漿

古列豬扒肉燥飯
吉列豬扒肉燥飯 ($42)︰個size都算幾大,豬扒同埋飯既份量十足。豬扒炸得剛到火喉,入口非常鬆軟,再加埋淋喺上面既醬汁調味真係口感一流!肉燥方面就一般般,冇乜特別可言,standard野啦!

總括黎講,喺呢區想搵間清清淨淨唔太多人,同埋用餐地方乾淨企理既車仔麵店我一定會選擇呢度。平就一定唔係最平架喇,但如果計埋服務質素同埋環境落去既話我都覺得值回票價既,不過要我山長水遠專登走入黎「朝聖」就不必喇!
是日可選既餐飲係豆漿或子貝天葵
2015-09-05
$42 (Lunch)