好耐冇食過泰國嘢,所以約咗朋友去九龍城食。🤤九龍城有好多泰國餐廳,我哋又冇乜preference,所以我哋都係random入咗一間。見到價錢OK,環境乾淨又光猛就入左去了。😗服務員好好,安排左個電視位俾我哋。態度亦都熱情友善,餐廳提供左好多唔同嘅菜式,令到我眼花撩亂。🙈你知我呢啲有選擇困難症嘅,真係好難揀。好在餐廳有提供set,我哋又冇乜嘢特別想食嘅。見到套餐啲嘢都啱食,最後我哋揀咗個set B。👍🏼⭐️首先脆肉炒通菜,脆肉就係燒肉干,應該係用黎調味。因為燒肉干比較鹹,個通菜好好食,炒得好夠味。👍🏼⭐️辣椒羔炒大蜆,蜆肉好新鮮又大粒,味道亦都好好,夠辣。❤️我最鍾意食嘅係佢呢一個咖喱軟殼蟹,首先佢個咖喱味道幾好,又係少辣。再加埋軟殼蟹,炸得好香口,再點埋個咖哩,不得了!不過有點熱氣 。😂⭐️泰式燒鰂魚,平時食烏頭魚比較多,好少食鰂魚 ,原來鰂魚都好好食,佢啲肉好滑,再加上你可以見到魚皮上邊有一啲鹽,所以條魚得幾夠味。👍🏼🙆🏻三個女人一個墟,一路食一路傾,可能因為係星期二,佢又冇話趕我地走😂。傾傾吓,想食埋個甜品,叫咗個芒果糯米飯。芒果好新鮮又夠甜😍,糯米飯都好好食,撈埋啲椰奶漿,正!👍🏼

⭐️辣椒羔炒大蜆,蜆肉好新鮮又大粒,味道亦都好好,夠辣。