團年飯ge套餐只有一個,我地一圍系HK$3988.
睇落去個menu好似好豐富,但系食落去就系領一回事。首先講下D差ge食物。
芝士焗加拿大龍蝦配伊麵
果盤龍蝦一上臺睇落去就真系開心,好鬼多舊。但系當我地夾果時,就發現原來龍蝦系一舊肉都無,唯一一個地方有ge就系起個蝦鉗道,其如果D呢,我就唔知起邊啦!

乳豬
個乳豬本身就無豬味,我只系食到距塊比果D味。但系最大問題系點解張紅紙會脫色,聽講果D色素系會對人體有害ge。

富貴花蝦仁玉帶
一上臺就睇到距個賣相好差! :( 食落去呢,就好似食鹽一樣,超級鹹。wa,我都唔知道D廚師有無用個心機去整。我最記得就系有一只蝦,鹹到苦,食得多呢D野都傷腎啊!

紅燒竹笙雞絲
D翅呢其實就系素翅,話就話雞絲翅,但系我一條雞絲都唔見,而且呢,D翅全部都系粉絲,而且碗翅入面仲有豬肚tim!
唔知錦啊,我食完D翅好似有D相翻胃tim!

豪皇海鮑片玉掌
D鵝掌無問題ge,但系D鮑魚呢,就大獲啦。D鮑魚呢,其實就系果D螺片,距D味十足十早市時段ge鮑魚生滾粥一樣(同樣系呢間)。食落去就食到一陣好大ge酸味,不過果D味呢就比D蠔油堪左D,無錦勁。我想想,唔同早市16.8一碗生滾粥系有錦正ge真鮑魚比你食?

正常味道食物
清蒸游水大海石斑
呢條魚系ok ge, D肉比較鮮甜,無上次錦梅.可惜我唔記得影相.
其他食物都ok啦

炸子雞,雞比較香脆。而且無上一次錦鹹,我ge一鍵就系配辣椒醬就最正。唯獨美中不足ge系D雞皮比較厚,同埋好多油。如果唔系我都會比100分距。
食物總評分:
我真系唔明點解D龍蝦系會一舊完整ge肉都無,魚翅系粉絲,鮑魚唔系鮑魚ge事件。如果距系供應一D仿製食物,好心距起個menu道寫清楚啦!聽講錦樣系可以去消委會投訴距。你話我應唔應該去投訴距好呢?!
服務方面:

呢間酒樓真系我前所未有錦見過最差ge服務態度。當我地食完炸子雞後,就上伊麵同埋糯米飯。但系令我震驚ge系點解個waiter唔幫我地分啊,仲要我地用D食到七七八八ge碗來食,錦咪影響左個味道咯!
我地同距嘈左一大倫先志肯幫我地分。同埋最離譜ge系我地食到成臺都系D骨頭,但系都無人幫我地清理,你話離唔離譜咯?衛生方面又系錦,朝早多老人家來飲茶而搞到個地下污糟邋遢都無所謂啦,但系夜晚又系錦。唉,怪就怪秀茂坪無第二間酒樓,完全無競爭,全部老人家都幫襯距所致。如果換轉我,我打死我都唔會來呢到食。除非距地真系改善一下距D服務態度,衛生環境同埋距D食物質數先同我講啦!