2019-04-03 61 views
天水圍已經唔再係荒蕪嘞!而家多左好多商場、食肆!呢間餐廳次次經過都排隊排好耐,今日一於試下餐廳設計簡單,但非常光猛,而且感覺好親切和諧,櫈是模仿學生課室嘅櫈,不過就大張左,坐得舒適。先來小食涼菜啦!是醉三小。當然是有酒浸的味道啦,有豬手、雞及鴨舌。先食一口醉雞,雞肉鮮嫩,而且酒味都好濃,但仍然好有雞嘅味道。另一款涼菜是酒浸豬手,非常爽口,而且個皮唔會好多毛。好岩餐前小食,慢慢食慢慢傾。來了第一碟菜:微粒脆脆椒雞軟骨。上枱時非常大碟,而且好香口,有脆椒、花生及無限多的雞軟骨。不過其實係唔辣嘅。另一款係軟殼蟹配手抓餅。以為無分開手抓餅同軟殼蟹,點知係好似春卷咁的,都幾特別。仲有埋咖哩汁添。主食來了:胡麻芥茉雞肉涼麵。胡麻味道好濃,而且拌麵來說都好夠多汁,所以都好正呀!