2007-06-16 4 views
好朋友多次話要帶我黎呢度食野,今日卒之有機會喇,我們一行五人,四大一細大約21:30左右到,可能比較晏啦,所以唔駛等位。一入到去,我即刻問乜我地去咗泰國芭堤雅咩,乜咁似既。我地坐咗响outdoor最角既一張枱。言歸正傳,我地今晚食咗以下既野﹕海哲青芒沙律–好辣,但辣得幾好味,加上有生洋蔥,正。冬蔭功–用料幾足,但份量少咗啲。馬拉盞炒通菜–菜幾甜,啲蝦米好香。燒蠔半打–超好味,隻隻都大大隻,好鮮好正,必食推介。不知名辣飯–好朋友話好味,但唔記得個名,都唔錯,辣辣地,飯身幾香幾柔軟。咖哩蝦–好朋友終極推介,真係幾得,香滑咖哩配大頭蝦,個汁送naan一流。蒜蓉烤餅兩份–配咖哩食真係絶佳組合。西瓜汁一杯–由於好朋囡囡唔食野,呢杯野比佢囡囡飲既。睇過之前啲post話呢度service唔得我又唔覺,起碼我舉親手都唔駛10秒就有waiter飛身出現。加上有免費拍車,最後埋單都係$618,唔錯,會再encore。

言歸正傳,我地今晚食咗以下既野﹕

海哲青芒沙律–好辣,但辣得幾好味,加上有生洋蔥,正。
冬蔭功–用料幾足,但份量少咗啲。
馬拉盞炒通菜–菜幾甜,啲蝦米好香。
燒蠔半打–超好味,隻隻都大大隻,好鮮好正,必食推介。
蒜蓉烤餅兩份–配咖哩食真係絶佳組合。
西瓜汁一杯–由於好朋囡囡唔食野,呢杯野比佢囡囡飲既。