餐廳:久久地點:中環街市菜式:台灣菜餐牌:下午茶餐牌有手工麵,家傳滷肉飯,手工拌麵,地道小食,甜點,飲品,價錢相宜。久久紅燒牛肉手工麵 $58久久紅燒牛肉手工麵大大碗,面頭係牛肉三大件。牛腱心帶筋,整得好淋好有牛味!伴有好多鹹菜同蔥花。個湯好清,送麵好食唔會肥膩。麵係白色扁身麵條,都有口感,份量唔少,唔錯。半筋半肉拌麵 $66牛筋同牛肉各兩件,牛筋超級張口,入口即溶咁滯。我揀左古早蔥油味,都可以揀麻辣味,味道好惹味,微微甜甜地。麵條撈有好多滷肉,蔥花,鹹菜同炸菜,口感味道豐富。個人覺得拌麵仲好食過湯麵。蜜汁滷排骨滷肉飯便當 $62蜜汁滷排骨分開上,大大塊一開六片連少少骨,整得皮脆肉嫩,個蜜汁酸酸甜甜好醒胃。飯面頭有好多多汁滷肉,半隻糖心蛋同好正既肉鬆,都好多料下。麻辣鴨血 $18麻辣鴨血一客六件,一口氣叫左三份,非常抵食。鴨血爽脆,味道真心非常辣,面頭加有好多辣椒同蔥花。今餐食物都幾好,上菜快捷,價錢合理,地點方便。下午茶特別抵食。
餐廳:久久

蜜汁滷排骨滷肉飯便當 $62
麻辣鴨血
麻辣鴨血 $18
2025-06-26
$80 (Tea)
久久紅燒牛肉手工麵
半筋半肉拌麵