同細妹去買嘢順便食飯,突然間好想食韓國嘢所以喺OPENRICE搵。因為想買嘢GE地方近首爾,所以就試吓佢。7:30左右去到,唔使等位,不過要佳喺個暗住,ZIP咗喺條柱後面=_=",都好GE,嗰個位冇其他位咁迫。叫咗個SET D,有1個鍋、1個石頭飯+2個小食+飲品+甜品。前菜: 冇味蘿白同冇味蓮藕,白豆都唔好食。=_="我寧願要啲現成買GE泡菜算啦……極上牛肋骨鍋: 單叫呢個鍋價錢比其他鍋喺貴啲,上GE時候喺分開豆腐鍋同牛肋骨(牛仔骨),個豆腐鍋啲味唔錯,好夠味。不過唔好諗住佢喺好正宗韓式鍋。牛肋骨食唔出喺咩極上,普通牛仔骨咁啦,OK好食。下次會叫個豆腐鍋算數,唔好搞咁多。牛肉石頭飯: 如果佢唔落咁都醬會好食啲。份量好足,亦夠熱。唔錯海鮮炒年糕: 真喺麻麻地,啲海鮮唔知點解好腥。=_="可能唔喺海鮮炒會好啲一口炸雞粒: 其實都OK。不過唔多特別,我細妹喺因為想食呢個雞粒先叫呢個餐。雞炸得有少少乾。飲品: 凍檸茶,比較細杯。同埋比多少少冰好啲。甜品: 焦糖燉蛋- 好味(當然唔可以太高要求) 蘋果卷- 個皮唔太得,啲蘋果就OK好食。

飲品: 凍檸茶,比較細杯。同埋比多少少冰好啲。

甜品: 焦糖燉蛋- 好味(當然唔可以太高要求)
蘋果卷- 個皮唔太得,啲蘋果就OK好食。
2010-11-17
$103.5 (Dinner)