之前幫襯過餐廳嘅姐妹店,1111晚藉住光棍節約朋友食晚飯。我哋去咗K11嘅「野田玩店」,因為見佢現時有75折優惠,折完慳返唔少,可以食多個甜品😛。環境面積比想像大好多,因為原來行到入去仲有好多位!整體感覺唔錯,店員仲好細心送上籃子畀我放袋🧺,服務絕對值得表揚。另外,佢哋做嘢唔馬虎,當我問上菜式詳情時,佢哋有唔清楚嘅地方會向廚房求證,而唔係亂答,態度正確👍。我哋一坐低店員就送上麵包🥖,味道正正常常。同時,枱面上有一大樽水,我朋友係咁讚啲水樽同水杯洗得好乾淨,哈哈。美國自然豬柳白菌闊意大利麵($158),闊麵超寛,口感彈牙,好正、好得意。所謂嘅豬柳其實主要係做成肉醬🍝,但亦有幾嚿大啲,成個組合好好食。如果麵條多啲就更好。炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁12OZ ($368),齋睇價錢覺得塊扒都幾貴下,不過出到嚟發現真係好大塊,斤両十足😍。牛扒上面嘅炭燒紋好靚,色香味俱全!牛扒我哋要咗七成熟🥩,切開見到肉嘅中間呈粉紅色,但又唔會太生,熟度啱啱好,保持到肉汁。更重要嘅係牛扒好厚,估計起碼有一吋厚,食落好滿足😋。基本上唔需要點汁都已經好夠味。牛扒以外,仲有唔有伴菜,包括新薯、椰菜花、翠玉瓜、蘿
美國自然豬柳白菌闊意大利麵
炭燒美國大草原自然西冷配黑松露燒汁
牛扒以外,仲有唔有伴菜,包括新薯、椰菜花、翠玉瓜、蘿蔔同粟米仔等,好豐富🥕🌽🥦🥔。食返啲菜感覺健康啲。
野玩驚喜
主菜菜式定價唔平,但勝在夠大份。不過另一邊廂,甜品選項就好似較為相宜。再者就係樣樣都好似好好食,所以我哋好放肆咁食咗三樣🙊。
野玩驚喜
野玩驚喜($128),雖然話係驚喜,但我大致上都估到係乜,哈哈。一開始甜品嘅造型係一個雲石花紋嘅球體🌍,店員會俾我哋先影相。
野玩驚喜
其後佢就會淋上熱嘅朱古力醬,將球體外殼溶解。比較可惜嘅係呢個動作係由店員代勞,而唔係我自己玩🤣。老實講呢個甜品好玩多過好食,味道唔太特別,因為主要都係朱古力同雪糕,不過都叫做有冰火嘅效果。
薑汁芝士餅
薑汁芝士餅($78),芝士餅嘅實物同相片係一模一樣咁靚㗎!碟邊有啲水果同果醬作點綴,色彩繽紛🌈,令人好歡喜。
薑汁芝士餅
芝士蛋糕有別於切餅嘅形狀,因為佢係圓柱體,薑味濃度啱啱好,唔會嗆喉。只不過我唔太好偏滑嘅Cheesecake口感🤔,芝士味亦未算突出。
蘋果酥配Movenpick雲呢拿雪糕
蘋果酥配Movenpick雲呢拿雪糕($88),呢個甜品嘅造型藝術成份甚高!雪糕上面有一塊用糖膠整成嘅鳥巢脆片,好有心思😙。
蘋果酥配Movenpick雲呢拿雪糕
酥皮帶點煙靭嘅感覺,酥上面好整齊咁鋪上一片片蘋果🍎,口感好有層次。再配合埋雪糕食,真係相當搭調。
原來餐廳仲有一個Superfood Corner,健康健康🌿。
總括嚟講,餐廳唔係得個樣,每一款食物出品均讓人有意外驚喜,好高質🤤。呢一餐真係冇乜地方可以挑剔,折完後我仲覺得幾抵食添,推介⭐️。
2020-11-11
美國自然豬柳白菌闊意大利麵