第一次打食評 失望而回之前正係食過任食既韓燒 未試過呢種韓燒店 見佢咁多好評又好想試下 於是就即興walk in去 7點幾去到等左25-30分鐘左右就有位入左去之後不幸個位係角位 另本來既熱氣更加熱未開始有爐已經焗到不得了點左店入面最出名既護心肉+霜降牛肉+紅豆冰叫2碟肉類可以送一次爐邊蛋 一開始就上灑d前菜(免費+可refill) d前菜都好好食 有泡菜+黑芝麻醬沙律(全晚最好味)海帶 生菜 洋蔥 蘿蔔等等泡菜覺得好入味 而且又5太軟5太硬沙律就覺得隻醬好新奇 未試過  但味道好夾 完全5會覺得古怪雖然好熱但都覺得值得(呢一刻)於是就好期待主菜既來臨由於個刻無諗過打食評 無特等影d肉擺到好遠但係可以清楚咁睇到 其實5算好大碟 中間位置紅色個個就係霜降牛肉150g/$198但只係得⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯7塊 姐係每塊$30度😢護心肉就同預期一樣 十幾件諗住成$200 既肉會好好味  第一時間燒黎食 結果大失所望😔 好一般 肉汁係ok既 但係口感5太好 佢無加到調味料 但係都食5到好濃既肉味 點左d醬汁先好味d 但肉既質感同多少都會令我覺得物非所值  好普通之後就試護心肉 肉質其實無咩特別
第一次打食評
入左去之後不幸個位係角位 另本來既熱氣更加熱
未開始有爐已經焗到不得了
點左店入面最出名既護心肉+霜降牛肉+紅豆冰
叫2碟肉類可以送一次爐邊蛋

一開始就上灑d前菜(免費+可refill)
泡菜覺得好入味 而且又5太軟5太硬
雖然好熱但都覺得值得(呢一刻)
於是就好期待主菜既來臨

由於個刻無諗過打食評 無特等影d肉擺到好遠
但係可以清楚咁睇到 其實5算好大碟
中間位置紅色個個就係霜降牛肉150g/$198
但只係得⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯7塊
姐係每塊$30度😢
護心肉就同預期一樣 十幾件
諗住成$200 既肉會好好味  第一時間燒黎食
之後就試護心肉 肉質其實無咩特別 食5出有幾細嫩 呢個本身加左調味汁 所以好好味 正常肉正常味
但係食完之後覺得呢隻汁食過
同漢陽苑d肉味一樣
但係一碟護心肉+多$50就足夠我任食同味既肉+其他野食(絕非賣廣告)
講完d肉 就食爐邊蛋
蛋入面加左泡菜  令本來無味既蛋餅變好味 但泡菜量較少  於是我後來用前菜個款泡菜汁加埋食
好好味(唯一推薦)
而食既過程中  雖然職員有特別開把風扇係我地附近 但都係熱風  所以就拿拿臨燒灑d 肉關左個爐
順便叫人上甜品
到我地食完灑d肉同d前菜
等左好耐都未黎就決定吹下佢
結果原來無人幫我地落(佢係即點即整 5可以一早order )
但係個職員都馬上幫我地跟翻 仲好快上翻
態度同服務都好好

呢個甜品簡直係地獄上天堂的快感
但只係比棉花冰既冰幼細
算係升級版棉花冰  但係2倍以上既價錢$88
棉花冰無咩味 所以撈埋紅豆加d粉先至會最完美 但配料5足夠令我咁做 但口感好好
抵5抵就真係覺得見人見智 我覺得略貴
但一試無妨 因為2人份量 可以share翻

不過記得要食快d 因為環境太熱。最後個底d變灑湯咁
埋單出去之後成身都係燒烤味+好似幾日無洗頭咁多油😟 食完最好快d返屋企
總括黎講
環境好惡劣 太熱 (不幸更熱
但係服務都5錯
2015-07-03
Waiting Time
25 Minutes (Dine In)
$230 (Dinner)