2018-11-04
今日又同朋友黎到荃灣~朋友話佢上次食過龍門一番~覺得好食所以今次拉左我黎食~因為做左成日野都冇野食過野~所以叫左唔少野食XDD食咗紅燒豬手拌麵~魔鬼天使小籠包~紅棗糕~古法燒烤羊腩~迷你胡椒餅~酒釀丸子~龍門一番係值得推介嘅餐廳~~餐廳環境舒適~上菜都幾快~下次黎開荃灣都會再過黎食啊~ 特別推介佢既魔鬼天使小籠包!! 魔鬼小籠包係有墨魚汁皮、黑蒜蓉、豬肉、上面仲放左海膽!!而天使小籠包係帶子、豬肉、上面仲放左魚子醬!!絕對足料!! 非常之有創意而且係好味既!!皮薄餡靚!!大推!!我都好鍾意佢個紅棗糕!! 有D似馬拉糕既口感,但佢又比馬拉糕實淨D,紅棗真材實料,味又夠濃!重點係唔會過甜! 下次黎會ENCORE!!~酒釀丸子~丸子好多!! 酒味都OK~以呢個甜品為呢餐劃上完美的句號~!古法燒烤羊腩~我鍾意將燒得脆脆又香口既羊腩點綠色既薄荷醬!!超MATCH超好食!! 羊腩燒烤得香脆又惹味~!比我想像中更有羊味!胡椒餅三隻~上桌時熱騰騰~!!個胡椒味都幾濃!而且整得唔油! 個餡又夠多!值得試!
因為做左成日野都冇野食過野~所以叫左唔少野食XDD