2021-04-26
90s👦🐥情侶吃貨|😚飲食著數|🇭🇰hkfoodie🍽️(👦)自稱三星米芝蓮食評家(🐥)自稱拉麵沾麵專家👉 主打不專業食評🍽️👉 快閃飲食著數🤑更多餐廳分享可到以下平台追蹤訂閱____________👉 不專業食評🍽️.【台式沙茶牛肉鍋套餐】 HK$115【壽喜燒套餐 】HK$115 (期間限定)【現切封門柳】HK$98 .(🐥) 正如店舖名稱,呢到提供12個火鍋口味可以選擇😋 推介大家試吓壽喜燒, 價錢比出面壽喜燒平好多,但質素依然高👍 肥牛好有水準,比起某連鎖品牌吉x家嘅牛肉好食太多😆(冇食吉x家好耐啦) 而且壽喜燒醬汁湯底好好食, 加埋隻生雞蛋真係完美🤤 想平價budget食壽喜燒嘅話,呢度係幾好選擇😉火鍋配料都幾選擇,一人一鍋,再加個飯/麵同飲品,埋單只係$115,真係好抵食😋 店舖位於佐敦市中心,佔盡地理優勢✅ 餐廳坐得幾舒服,適合同朋友聚會👍 要bookmark定啦!🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)--- 性價比:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)--- 服務:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5).(👦) 今次係🧒同🐥揀選左2個湯底,可以做到一人
(👦)自稱三星米芝蓮食評家
(🐥)自稱拉麵沾麵專家
👉 主打不專業食評🍽️
👉 快閃飲食著數🤑
更多餐廳分享可到以下平台追蹤訂閱
____________
👉 不專業食評🍽️
【台式沙茶牛肉鍋套餐】 HK$115
【壽喜燒套餐 】HK$115 (期間限定)
【現切封門柳】HK$98
🐥總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐⭐(5/5)
--- 環境:⭐⭐⭐⭐(4/5)
(👦) 今次係🧒同🐥揀選左2個湯底,可以做到一人一鍋👍👍 湯底口味可以試多款☺️☺️ 🧒比較鍾意嘅係限定湯底壽喜燒,大家都知道壽喜燒本來就已經唔差得去邊,加上鍋內包嘅食材都幾有質素,加埋雞蛋喺火鍋上面真係好正🥰🥰 🧒覺得d肥牛幾靚料,食落重牛味!而且d丸類都爽口彈牙,唔係車仔麵配料嗰啲level 👍👍 價錢方面,cp值都唔錯😚😚 一個鍋都已經可以大約7成飽 而🧒再升級轉咗烏冬,同壽喜燒湯底真係好夾😋😋 建議大家可以嘗試下升級食烏冬🤣🤣
另外🧒🐥都有再加點牛肉😄 🧒覺得加點牛肉就見仁見智,cp值未必有直接單點一個鍋咁抵食,而飲品的話🧒就會覺得茶類比較出色,跟餐可以嘗試下台式茶飲👍
👦總分評價:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 食物:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 性價比:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 服務:⭐⭐⭐⭐(4/5)
--- 環境:⭐⭐⭐(3/5)
____________