2023-03-31
真係好鍾意食烤魚同串燒,今次嚟到銅鑼灣搵到一間餐廳可以滿足晒兩個願望。既可以食串燒又食到啖啖肉嘅烤魚 我個肚仔覺得好幸福🥳蒜香金湯烤魚(小) $288*鱸魚因為同行嘅朋友食唔到辣,所以今次叫咗蒜香配上湯嘅烤魚, 如方面有鱸魚同香江魚嘅選擇 ,鱸魚肉質比較香而香江魚口感比較嫩滑,而且帶有油香。我揀咗鱸魚,熱辣辣嘅上湯配啖啖魚肉,正!四配菜系列 $38(土豆蓮藕豆腐豆芽)寬粉 $28食烤魚最好嘅配搭,梗係要有寬粉同埋蓮藕土豆片等等,而佢嘅寬粉亦都煙煙韌韌,我無叫飯已經覺得好飽,當然如果同行嘅朋友仔比較胃口大都可以加碗飯啦!鹽燒厚切牛舌芯 $28/each講到燒烤,我最鍾意食牛舌😋厚薄適中而且性格比又高😙香燒原條茄子 $38燒茄子勁好食,勁多蒜蓉,好香爆蒜燒蠔(4隻)$68燒蠔就相對細隻少少,但呢個價錢我覺得合理 不過如果可以揀蠔既size就perfect啦! 飲品:日本沖繩Orion生啤 $48 buy one get one(500ml)呢款啤酒🍻抵飲喎 做promotion買一送一,又唔苦 好好飲👍🏻百香果水果茶 $32夏日炎炎正好飲杯水果茶消消暑,揀呢款水果茶最岩不過,啖啖都飲到百香
蒜香金湯烤魚(小) $288
*鱸魚
四配菜系列 $38
(土豆蓮藕豆腐豆芽)
寬粉 $28
鹽燒厚切牛舌芯 $28/each
講到燒烤,我最鍾意食牛舌😋厚薄適中而且性格比又高😙
香燒原條茄子 $38
燒茄子勁好食,勁多蒜蓉,好香
爆蒜燒蠔(4隻)$68
飲品:
(500ml)
百香果水果茶 $32
夏日炎炎正好飲杯水果茶消消暑,揀呢款水果茶最岩不過,啖啖都飲到百香果籽😙
📍我要烤魚 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣耀華街3號百樂中心8樓
📞:98758389